"Way of Working" Multifunctioneel Centrum

Do-In Yoga, Bedrijfstraining,Coaching, Zaalverhuur, Voedingsadvies en heel veel meer

Do-In Yoga en persoonlijke behandeling.

Uniek in het Noorden is het bewegen van je lichaam middels verschillende strekkingen om je meridianen een betere doorstroming te geven. Je lichaam bevat maar liefst 14 meridianen, die meestal de naam van een orgaan hebben.  Iedere meridiaan heeft drukpunten. 

Do-In betekent simpel vertaald: oefening. Of iets preciezer: ‘je ledematen strekken en bewegen om de energie te laten stromen door de meridianen’. Het is een eeuwenoude bewegingsvorm, oorspronkelijk uit China, maar ook beïnvloed door Japanse shiatsu. In zen-tradities wordt Do-In ook wel gebruikt als voorbereiding voor meditatie.

Do-In stimuleert je om je lichaam écht te voelen en er verantwoordelijkheid voor te dragen. Het is zeker geen “red bull” die je even oppompt als je moe bent. Het gaat er juist om bij je eigen grens te blijven en naar je lichaam te luisteren. De lessen en workshops zijn daardoor geschikt voor alle leeftijden en alle lichamen.Een juist uitgebalanceerde les geeft de beste resultaten. Wij geven altijd samen les zodat we de gehele groep goed kunnen observeren en begeleiden.

Do-In oefeningen zijn nauw verwant aan geneeswijzen zoals shiatsu en acupunctuur. De strekkingen en massages werken in op de energiebanen (meridianen). Hierdoor ontspannen spieren en raken ze goed doorbloed, zodat afvalstoffen beter worden afgevoerd. Daarnaast krijg je, door de aandacht voor ademhaling tijdens de les, ook een rustige geest: lichaam en geest worden weer één. 

Door de juiste oefeningen en bewegingen tijdens de Yogales worden de meridianen beter geopend. Ook het kloppen en zeker het masseren van de verschillende drukpunten geeft een geweldig resultaat. 

Ook weten we dat in iedere periode van het jaar bepaalde meridianen worden geactiveerd. Om hier nog verder op in  te gaan speelt ook de Chinese klok een belangrijke rol. Tussen 3.00 uur en 5.00 uur is deze al actief. Ten slotte kunnen we bij dit element ook de juiste voeding adviseren.

 

 Persoonlijke behandeling.

De opleiding aan de Do-In Academy is na 3 jaar afgerond. Hierdoor kunnen wij diagnoses en behandelingen maken. Hoe is de houding? Wat zijn de voedingspatronen? Ook uit een persoonlijk gesprek komt veel informatie. Indien gewenst kunnen we ook een gezicht-, pols- en zelfs een tong diagnose maken. Hierna kunnen wij een voedingsadvies en bepaalde strekkingen adviseren. Het behandelen van bepaalde drukpunten en daardoor het laten stromen van energie door je lichaam geeft resultaat. Je kunt natuurlijk zelf aangeven of je de behandeling door Hiska of Willem wil laten doen. Bel gerust voor meer informatie.info@wayofworking.net  telefoon: 0594-549658 of 06-15297895 Lietsweg 6 ,  9364 TB Nuis